VISSZA...

Andi Sütiszalon - Blog

Sajtos csiga

Hozzávalók:
– 50 dkg liszt,
– 3 dl tej,
– 2,5 dkg élesztő,
– 1 tojás,
– 2 ek.só,
– 1kk. cukor,
– 1 tömlős sajt,
– reszelt sajt.

A felfutott élesztőt összegyúrjuk a sajtok kivételével az hozzávalókkal, majd hagyjuk szundizni 45 percet letakarva. Kinyújtjuk fél centire és a tömlős sajtot rákenjük, megszórjuk apróra vágott sonkával. feltekerjük és felszeleteljük. Tesire rakva megkenjük tojással és reszelt sajttal meghintjük. Hagyjuk pihizni még 15 percet. 160 C-on kisütjük.

Kevert tészta

Hozzávalók:
– 40 dkg alfamix,
– 15 dkg vaj,
– 15 dkg cukor,
– 2 tojás,
– 1 csomag sütőpor,
– 1 vanília belseje,
– 1 citrom héja,
– csipet fahéj,
– 10 dkg durvára aprított olajos mag.

A tojásokat a margarinnal, cukorral habosra keverjük és a többi hozzávalót ezután beleszitáljuk. Sütőpapírral bélelt formába önjük. Légkeverősnél 160 C -on.

Normál sütőnél előmelegítve. Kb. 30 perc. Én a tetejét citrom mázzal szeretem. Még melegen rácsurgatom. 8 napig eláll dobozban.